Efectius militars argentins analitzen si un objecte localitzat a 940 metres de profunditat a l'Atlàntic Sud és el submarí argentí Ara San Juan, que va desaparèixer fa 20 dies amb 44 tripulants a bord, la vida dels quals es dóna ja per perduda.

El robot rus Phanter Plus inspecciona aquest objecte, detectat fa uns dies en un lloc que coincideix amb el recorregut que havia de fer el submarí quan, el 15 de novembre passat, va desaparèixer en la seva travessia des del sud del port d'Ushuaia fins a la Base Naval de Mar del Plata, ubicada a 430 quilòmetres al sud de Buenos Aires.

Al mateix temps que es treballa en la inspecció del fons de l'oceà amb el Phanter Plus, s'espera l'arribada del vaixell rus Yantar, que compta amb més equipament d'alta tecnologia i amb capacitat d'arribar fins als 6.000 metres, amb el qual es podrà inspeccionar de forma paral·lela i simultània.

L'indici que s'analitza se suma a altres cinc possibles objectes metàl·lics que altres vaixells van detectar amb sensors en els últims dies en punts de la zona de recerca i que podrien ser el submarí desaparegut.