El president català destituït Carles Puigdemont va recomanar a Ciutadans, PSC i PP, als quals va qualificar de «tripartit del 155», que «abandonin la fantasia de governar a Catalunya en contra del criteri dels catalans», i va elogiar la «dignitat» dels consellers destituïts excarcerats. Puigdemont va intervenir a través de videoconferència des de Brussel·les en el míting de Junts per Catalunya al teatre Bartrina de Reus, al final del primer dia de campanya de les eleccions del 21-D.

Va ser un acte marcat per la presència dels consellers destituïts i candidats de JxCat Jordi Turull i Josep Rull, que dilluns van sortir de la presó d'Estremera (Madrid) i que es van asseure a la segona fila, ja que la primera estava buida en record als candidats encara a la presó o a Bèlgica: el propi Carles Puigdemont, Jordi Sánchez, Clara Ponsatí, Joaquim Forn i Lluís Puig.

Puigdemont, que va destacar que és «el president de Catalunya», va admetre que el seu desig és ser a Catalunya «com més aviat millor», però per a això necessita, va dir, els vots de la gent. Puigdemont va expressar la seva alegria per la sortida dels exconsellers de la presó, encara que va denunciar l'«escarni» contra Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que «de forma vergonyosa estan encara a la presó». «Estem en un sistema polític que s'esforça més a reprimir que a dialogar», va sentenciar.

En aquest context, va fer una crida a «girar full del 155»: «Tot demòcrata ha de dir 'no' al 155 i la forma més eficaç és votar JxCat», va assenyalar. Puigdemont va exigir al «tripartit del 155 que abandoni la fantasia de voler governar a Catalunya en contra del criteri dels catalans» i va demanar a Ciutadans, PSC i PPC que assumeixin que «el país és com és i no com voldrien que fos». Després de les paraules del president del Govern, Mariano Rajoy, assegurant que amb el 155 Catalunya ha recuperat la normalitat, Puigdemont li va retreure que consideri normal acabar «a la presó per haver complert el contracte amb els ciutadans». «Volem viure en pau, que ens deixin viure en pau i llibertat», va afegir el president destituït entre aplaudiments del públic. Als consellers excarcerats, Puigdemont els va dir que han sortit de la presó «amb molta més dignitat» i els va agrair que estiguin ja «al peu del canó», fent campanya, 24 hores després de la seva excarceració.