El president de Rússia, Vladímir Putin, va triar l'escenari d'una fàbrica i l'escalfor dels treballadors per anunciar l'esperada notícia que buscarà la reelecció per sis anys més en els comicis de març del 2018. «Presentaré la meva candidatura al lloc de president de la Federació Russa», va afirmar Putin en un míting concert per l'aniversari d'una fàbrica d'automòbils a la ciutat de Nizhni Nóvgorod. «Probablement no hi ha millor lloc ni millor moment per fer aquest anunci», va afegir el president enmig de forts aplaudiments dels empleats.

El cap del Kremlin va agrair als treballadors el seu suport, després que un li demanés que els regalés l'anunci. «En aquesta sala tots, sense excepció, li donem suport. Vladímir Vladímirovitx, doni'ns el seu regal, anunciï la seva decisió perquè nosaltres estem amb vostè», va demanar el treballador. El mandatari, que concorrerà per quarta vegada a uns comicis presidencials, va agrair als treballadors el seu suport i es va mostrar confiat en la seva victòria. «Gràcies per aquesta reacció, gràcies pel vostre treball, sobretot. Gràcies per la vostra actitud cap al vostre treball, l'empresa, la ciutat i el país. Estic segur que ho aconseguirem», va dir Putin.

Unes hores abans, a Moscou, en lliurar el premi al Voluntari de l'Any en un acte multitudinari, el president ja s'havia sentit acompanyat pel poble al qual va demanar el seu suport. «Aquesta és sempre una decisió molt responsable per a qualsevol persona, perquè la motivació només pot ser el desig de millorar la vida de la gent al nostre país», va afirmar. I va preguntar: «Si prenc la decisió de presentar-se a les eleccions, vosaltres, la gent, em donareu suport?», al que l'auditori va respondre unànimement «sí».