El número 2 de la llista de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va mostrar ahir el seu respecte per la mobilització independentista que va omplir Brussel·les però va recordar que l'autèntic «test» es mesura a les urnes i no amb «manifestòmetres». Per això, va defensar les eleccions «lliures i amb garanties» del 21-D.

En una visita ahir a Sant Boi de Llobregat, el candidat va valorar el darrer sondeig electoral i va deixar clar que el PSC no és en cap cas «el seu rival», sinó que ho són «els separatistes». Per aquest motiu, va tornar a demanar a Miquel Iceta que defineixi si pactarà amb independentistes i també que aclareixi si vol «continuar amb el procés o fer que s'acabi».

Carrizosa va mostrar el seu respecte a tots els catalans que han anat a Brussel·les per manifestar-se «per la continuïtat» del procés i per tenir «més del mateix», però els va recordar que «el test de veritat», per moltes persones que es desplacin a Brussel·les, és «a les urnes», on no valen els «manifestòmetres».

«Les democràcies es construeixen», va afegir, amb «vots a les urnes» i no pas «a cop de manifestació». A més a més, el número 2 de la llista de Ciutadans per Barcelona va voler recordar a tots els catalans mobilitzats a la capital europea les declaracions de Carles Puigdemont sobre un possible referèndum per pertànyer, o no, a la UE. Per a Carrizosa, Puigdemont considera la UE com un «club de països caducs» i ho va contraposar a l'europeisme que defensa, des de fa anys, la formació taronja.