El candidat del PSC a la Generalitat, Miquel Iceta, va alertar ahir que si l'independentisme guanya el 21-D, «la ruïna de Catalunya serà total i completa» i «tornarà a manar la CUP». Tot i això, es va mostrar confiat que el PSC pot guanyar «en vots i escons». El socialista va protagonitzar un míting a Amposta al costat del president valencià, Ximo Puig, la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, i la cap de llista socialista per Tarragona, Rosa Maria Ibarra.

Iceta va convidar els assistents a enviar els partits independentistes «al racó de pensar» el dia 21. «Heu tingut anys per arreglar les coses i no només no heu arreglat res, sinó que ho heu espatllat tot. Quantes empreses més volen que se'n vagin fins a reconèixer que estan fent mal? S'han de disculpar i s'ha de canviar de rumb», va dir.

En la seva opinió, si els independentistes guanyen les eleccions, «la ruïna de Catalunya serà total i completa». «I tornarà a manar la CUP, tornarem a sortir de la legalitat i estarem quatre anys més parlant de l'article 155 i la crònica judicial», va sentenciar.