L'ONU va elevar ahir a catorze el nombre de cascos blaus que van morir dijous en l'atac perpetrat contra la seva Missió a la República Democràtica del Congo (MONUSCO). «Ara podem confirmar almenys 14» cascos blaus «morts i 53 de ferits, tres d'ells en estat molt greu», va dir el cap de les operacions de pau de l'ONU, Jean-Pierre Lacroix, en una trobada amb la premsa a la seu de l'organisme.

Lacroix, que no va descartar que el saldo de víctimes pugui canviar en les pròximes hores, va confirmar també que almenys tres soldats estan desapareguts des que es va perpetrar l'atac a la província de Kivu. Es tracta del pitjor atac contra les forces de pau de l'ONU en la història recent, segons va denunciar prèviament el secretari general, Antonio Gu- terres, qui havia confirmat inicialment almenys 12 morts i 40 ferits.

«Aquests atacs deliberats contra les forces de pau de l'ONU són inacceptables i constitueixen un crim de guerra», va dir Guterres, que va afegir que «no poden quedar impunes» i va demanar que els responsables siguin jutjats.