Les empreses tecnològiques del Parc Científic de Lleida tenen actualment un dèficit de 170 programadors. La xifra va posar-se ahir de manifest en una jornada que busca fomentar les vocacions tecnològiques entre els estudiants de secundària. Un dels principals incentius, per tant, és que els perfils professionals tecnològics són dels més demanats pel mercat laboral i «tenen feina assegurada», segons va remarcar l'organitzador de la jornada i coordinador dels laboratoris TIC del Parc, Andreu Ibáñez.

Durant tot el matí van programar-se xerrades sobre les possibilitats que ofereix el núvol, els assistents personals, la realitat virtual o l'internet de les coses. També va dedicar-se una sessió a l'empoderament de les dones en el món de la tecnologia, on continuen sent minoria. Dels 130 inscrits a la jornada d'aquest dissabte, les noies no arribaven al 10%. A la tarda els assistents van aprendre a programar les seves aplicacions de Google.

L'organitzador i coordinador dels laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida, Andreu Ibáñez, va insistir que «és important que potenciem les vocacions tecnològiques perquè els estudiants que optin per aquest camí tenen grans possibilitats de trobar feina en el futur».

Un exemple són les empreses de l'àmbit tecnològic del Parc Científic de Lleida, que representen el 50% del total i que ara mateix, si disposessin dels currículums, contractarien fins a 170 programadors i desenvolupadors més. El parc empresarial del turó de Gardeny de Lleida té actualment uns 1.700 treballdors.