El candidat de Catalunya en Comú-Podem (CatECP) a la Generalitat, Xavier Domènech, va demanar en el míting d'ahir a Girona el vot del «milió d'indecisos» que ha decidit anar a votar però que encara no sap a qui. L'acte es va fer al Parc Central de Girona amb la presència també del cap de llista a Girona, Llorenç Planagumà, i la número 2 de Barcelona, Elisenda Alamany.

Xavier Domènech va defensar que tots els indecisos «no han decidit encara què votaran perquè saben que els blocs no els representen i busquen la solució per al desbloqueig, i aquesta solució té el nom de Catalunya en Comú-Podem». A més, tot i reconèixer que es tracta d'unes eleccions «estranyes i complexes», va afirmar que tindrà «la participació més alta de la història». El cap de llista dels comuns va tenir retrets per als dos «blocs», a l'independentista perquè «ens han promès moltes vegades la terra promesa, després d'un full de ruta, i després no hi havia res», que ha practicat «la unilateralitat no contra el Govern del PP sinó contra una part de Catalunya». A més, dels independentistes també va dir que hi ha «una buidor de la proposta». De l'altre bloc, «els que han intervingut l'autogovern», amb referència a Ciutadans, PP i PSC, Domènech va afirmar que «no té altra proposta que la repressió». Finalment, el candidat a la Generalitat dels comuns va dir que «tots els que ens han dut a aquesta situació no ens en poden treure». Així doncs, va dir que la seva formació pot «restaurar la dignitat de Catalunya» i «aconseguirà que l'agenda social es converteixi en l'agenda de país, perquè no hi ha pàtria sense gent, no hi ha país sense la seva ciutadania».

El cap dels comuns per Girona, Llorenç Planagumà, es va referir a les paraules de la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, que dissabte va assegurar que el seu partit està pensant en la Catalu-nya «del 2114», ja que «no ho pot fer una organització que dóna suport als tractats de lliure comerç i que, per tant, està incrementant la desigualtat». A més, Planagumà també va respondre a la pregunta de amb qui pactaran després del 21-D. «Nosaltres hem pactat amb la gent que més pateix, la Catalu-nya treballadora, els aturats, els que pateixen pobresa energètica», va afirmar.

La número 2 de la llista de CatECP a Barcelona, Elisenda Alamany, va dir que ells «faran caure la careta a molts falsos patriotes quan diguin alt i clar que estimar un país vol dir estimar la seva terra». També va manifestar que «no podem deixar que un full de ruta fracassat sigui una condemna per a tot el país», i que els comuns poden «enderrocar els vells blocs que segueixen oprimint els anhels del canvi».