La Guàrdia Civil va detenir a Melilla un ciutadà marroquí de 65 anys per portar ocult en un doble fons del quadre de comandament d'un vehicle un menor d'origen subsaharià, un noi de 12 anys de Guinea Conakry, en una intervenció a la duana de Beni Enzar durant un escorcoll rutinari. L'actuació es va iniciar quan, un cop arribat el vehicle, un BMW X-5, amb matrícula marroquina a l'altura de la Guàrdia Civil, va ordenar-se al conductor que aparqués i que lliurés la seva documentació personal i la del vehicle per realitzar una inspecció documental. Tot seguit va requerir-se al seu únic ocupant que obrís el maleter, on no es va trobar res sospitós.

Un portaveu policial va explicar que, un cop realitzada una inspecció sobre el turisme mitjançant l'equip detector de batecs, «van aparèixer sospites sobre el vehicle i el conductor». Seguidament van efectuar un registre exhaustiu de l'interior del vehicle, fins a arribar al quadre de comandament, instant en què, en introduir un guàrdia civil la mà al seu interior, va palpar el cos d'una persona, fet pel qual immediatament es va arrencar la part del frontal per poder extreure i auxiliar la persona que es trobava a l'interior.

Després de ser rescatat d'un espai de reduïdes dimensions, va resultar ser que qui hi havia dins el comandament del vehicle era un nen, el qual presentava símptomes de sudoració, respiració agitada, entumiment i desorientació. Els agents que el van trobar van practicar-li uns primers auxilis per poder reanimar-lo.