La primera gran borrasca atlàntica amb nom, Anna, va començar a retirar-se ahir de la Península, on va provocar la desaparició d'un pescador en aigües mallorquines, de 141 vols cancel·lats i la inter-rupció de les connexions marítimes a l'Estret i de multitud de incidències menors.

Els forts vents de les últimes hores han colpejat amb força Mallorca, on els serveis d'emergències prossegueixen la recerca d'un pescador de canya arrossegat al mar a Santa Ponça, a la costa del sud-oest mallorquí, i demanen molta precaució davant la mala mar, que ha suposat el tancament dels ports de Formentera i el de Ciutadella.

Els intensos vents de la borrasca van originar la cancel·lació de 141 vols amb arribada o sortida a aeroports espanyols com a conseqüència de la mala meteorologia que sacseja aquesta zona.

Segons fonts d'Aena, l'aeroport més afectat va ser del Prat de Barcelona, seguit de l'Adolfo Suárez Madrid-Barajas, el d'Alacant, Bilbao, Eivissa, Palma de Mallorca, Màlaga, Santiago de Compostel·la i Santander.

El port d'Algesires va reprendre les línies marítimes amb Ceuta i Tànger-Med després que a primera hora del matí es cancel·lessin les primeres sortides del dia pel fort temporal a l'Estret. Per la seva banda, el port de Tarifa estava tancat des de la nit de diumenge.

Les ratxes de vent d'entre 140 i 145 quilòmetres per hora es van sentir amb força en comunitats del nord peninsular, com País Basc i Cantàbria, on hi va haver nombroses caigudes d'arbres i branques i inundacions en cases i locals.

D'altra banda, a Portugal, almenys una persona va morir i cinc van resultar ferides lleus durant el pas de la borrasca.

En roda de premsa, el portaveu de l'ANPC, Luis Belo Costa, va dir que des de la tarda de diumenge fins a primera hora d'ahir, dilluns, s'havien registrat 3.187 incidents relacionats amb el temporal, la majoria al districte de Lisboa. Les fortes precipitacions i vents, que van arribar a superar els 100 quilòmetres per hora en algunes zones van provocar la caiguda de gairebé 2.000 arbres. Com a conseqüència, una persona va morir i cinc més van resultar ferides lleus.

A més, va afegir Belo Costa, 13 persones més van haver de ser desallotjades per danys als seus habitatges causats pel temporal, que va provocar també 632 «caigudes d'estructures» i 370 inundacions, a més de nombrosos vehicles danyats.