El Tribunal Constitucional (TC) va admetre a tràmit el recurs del Govern contra la Llei de Ciberseguretat catalana, basat en el fet que excedeix les competències autonòmiques, i va deixar en suspens la norma provisionalment, mentre no resol sobre el cas.

El Govern considera que la norma excedeix les competències autonòmiques i envaeix les estatals tant en matèria de seguretat pública com en l'àmbit de les comunicacions, les telecomunicacions i la ràdio-comunicació. La suspensió de la norma ve determinada per la Constitució, que preveu que sigui així quan ho demani l'Executiu en el seu recurs i aquest sigui admès a tràmit. S'adopta de manera provisional per cinc mesos prorrogables i sempre en funció de quan es resolgui sobre el fons de la qüestió.

El TC també deixa en suspens la tramitació d'aquest recurs, com ja ha fet amb altres anteriorment, perquè, atès que l'Executiu és, ara, per aplicació de l'article 155, també l'ocupant de la Generalitat, entén que no pot ser, per dir-ho d'alguna manera, jutge i part en el cas.