El Museu de Lleida farà jornada de portes obertes aquesta setmana perquè tots aquells que ho desitgin puguin visitar-lo. La gent que s'hi acosti trobarà les lleixes on s'exposava l'art de Sixena buides en senyal «de dol».

El director de l'equipament, Josep Giralt, va explicar que es conservaran així fins passades les festes de Nadal com a record dels fets succeïts. Després, s'hi col·locaran altres peces del fons del museu.

Giralt va dir que fent jornada de portes obertes és la millor manera de retornar als ciutadans tot el suport que sempre els han mostrat i de manera especial aquest dilluns durant el moment de trasllat de les peces i ha recordat el dia d'ahir com a «emotiu, cansat i llarg» i amb alguna llàgrima al final de la jornada.

L'afluència de visitants ahir va ser escassa. Els pocs que es van atansar al museu van dir que ho feien per mostrat el seu suport als treballadors després del trasllat de les peces. Oriol Cases, veí de Lleida, va explicar que va decidir fer la visita ahir al museu perquè fa un quant temps la va fer, i va poder veure exposades les peces de Sixena, i ara volia passejar-se per les sales del museu com un acte simbòlic de suport a la cultura i a l'art. Cases es va mostrar molt dolgut amb el trasllat.