El Jutjat d'Instrucció 4 de Manresa va suspendre ahir el judici que s'havia assenyalat contra els dos espanyolistes del Pont de Vilomara que diumenge van ser denunciats per agredir un simpatitzant del Comitè de Defensa de la República (CDR) del poble, quan acabava de penjar cartells electorals de la CUP. Els fets van ser gravats en un vídeo viral a la xarxa.

El judici es va suspendre perquè els acusats es van presentar al judici sense advocat i perquè, a més, un d'ells no havia estat citat correctament pel jutjat. Tot i que inicialment els Mossos van considerar els fets com un delicte lleu d'amenaces, l'independentista afectat, que ahir va rebre el suport al jutjat d'una desena de veïns, ha acabat ampliant la denúncia amb els delictes d'agressió i coaccions.

Aquesta circumstància podria fer que el judici s'acabi celebrant d'aquí a uns mesos en un Jutjat Penal (i no en un judici ràpid com estava previst ahir). Per aquest motiu, de moment, no s'ha fixat cap nova data d'assenyalament.

Els fets van tenir lloc diumenge al matí, quan membres i simpatitzants del CDR del Pont acabaven de penjar cartells electorals de la CUP a sota d'uns de Ciutadans. Un dels espanyolistes acusats es va presentar a l'indret i va començar a arrencar els cartells cupaires, acció que va ser recriminada per la resta. En aquell moment, es va presentar l'altre acusat.

Segons explica l'independentista denunciant, aquest segon espanyolista el va insultar i li va intentar donar un cop de puny i un cop de cap, que ell va poder evitar. Aleshores, l'acusat li va dirigir diverses amenaces, «dient-me que ja m'agafaria pel poble».

Els acusats, en declaracions a aquest diari, van negar l'agressió i van rebutjar ser definits amb el nom d'ultres, tot al·legant que no militen en cap organització. L'espanyolista que va arrencar els cartells reconeix l'acció, però assegura que ignorava que eren cartells de la CUP. «Jo vaig veure que el cartell deia només '155', no em va agradar i el vaig arrencar». Segons van afegir, han presentat una denúncia perquè s'investigui qui va penjar el vídeo dels fets a la xarxa.