L'Audiència Nacional ha condemnat a entre un any i un any i mig de presó dos tuiters que van insultar a la xarxa social l'expresidenta de l'Associació 11-M, Pilar Manjón, afirmant que «és difícil imaginar un contingut més feridor i ofensiu» que el dels missatges que van publicar.

En la sentència, es condemna Luis Fernando de Reyna a un any de presó i Tomás Santos a un any i 6 mesos de presó i per un delicte d'enaltiment del terrorisme en la seva variant d'humiliació a les víctimes, així com al pagament de 3.000 i 6.000 euros, respectivament, pels danys morals causats a Manjón, l'únic fill de la qual va ser assassinat en els atemptats d'Atocha l'11 de març del 2004. També imposa 6 anys d'inhabilitació absoluta a Reyna i 8 a Santos.

Tots dos van escriure el 2014 en els seus comptes de Twitter comentaris com «A Pilar Manjón li va tocar la loteria quan li van rebentar el fill» o «M'imagino que el pare del fill de la Manjón no diu res perquè no sap qui és», missatges que són «manifestament ofensius, i fins i tot s'estenen i afecten la dignitat del progenitor del fill assassinat, ja que la paternitat es qüestiona».

«És difícil imaginar una acusació més greu, més feridora, més ofensiva que la d'imputar a una mare, que tant ha patit, ser mala mare, fer negoci, o donar suport a la impunitat dels assassins», manifesta la sala sobre els tuits.

A Tomás Santos el condemna a la pena major a causa de la «reiteració dels missatges, al seu fort contingut vexatori i a l'elevat nombre de seguidors (6.056)», mentre que en el cas de Fernando, té en compte que només va escriure un missatge i que va admetre en el judici que ho va fer en un moment d'escalfament. No així Santos, que no va reconèixer ser l'autor dels tuits i va dir que algú li va suplantar la identitat, extrem que la Sala rebutja de ple en afirmar que «no va existir aquesta suplantació i que l'acusat és l'autor i remitent dels missatges». La sentència admet que als tuits «no es recullen expressions grolleres» però els fets «revesteixen prou entitat per ofendre greument la dignitat de la víctima i ocasionar un patiment afegit al natural dolor que és conseqüència de la pèrdua tràgica del seu fill únic en un atemptat terrorista».

Pel tribunal, «el contingut vexatori dels missatges difosos no admet discussió» ja que «tanquen una evident càrrega de menyspreu, vexació i humiliació» a Manjón.