Els examinadors de trànsit han desconvocat la vaga que mantenen des de fa cinc mesos amb la qual reivindicaven un augment de 250 euros al mes en el complement específic salarial, és a dir, 2,75 milions d'euros l'any per al col·lectiu.

Després de reunir-se amb tots els grups parlamentaris a excepció del PP, l'associació d'examinadors de trànsit, Asextra, va anunciar la desconvocatòria de les aturades que de dilluns a dimecres han mantingut des del mes de juny -65 dies-, tot i que a l'agost no es va convocar en estar tancades les direccions de trànsit i altres centres d'exàmens. El portaveu d'Asextra, Joaquín Jiménez, va assegurar que amb la vaga no van voler perjudicar els ciutadans, tot i que va demanar disculpes per les molèsties ocasionades, que han provocat la suspensió d'almenys 193.000 exàmens teòrics i pràctics. Una situació que va motivar que la DGT fixés per a aquest mes uns serveis mínims del 50% en fracassar les negociacions amb el col·lectiu per arribar a un acord.

Des de l'inici del conflicte, Trànsit ha mantingut que la demanda dels examinadors de l'augment del complement específic salarial era inviable.

La desconvocatòria ha tingut lloc després que PSOE, Ciutadans, Podem, PNB, ERC i PDeCAT acordessin una proposta conjunta per incloure als pressupostos generals de l'Estat del 2018 una partida de 3 milions destinada al complement específic que demanen els examinadors.