El president català cessat i cartell electoral de Junts per Catalu-nya (JxCat), Carles Puigdemont, va defensar ahir que la independència és «la millor política social» que es pot fer per a Catalunya davant un Estat «incomplidor» que, segons el seu parer, «va a la contra» dels catalans. Puigdemont va intervenir ahir, a través d'un vídeo gravat a Bèlgica, en un acte de campanya a Barcelona per presentar la part social del programa electoral de JxCat.

Uns comicis que, segons Puigdemont, s'han convocat, a través de l'article 155 de la Constitució, perquè «guanyin els mal anomenats partits constitucionalistes», en al·lusió a Ciutadans, PSC i PPC.

A aquests partits, Puigdemont els va acusar de dir «mentides» i una d'elles, va dir, és que als independentistes només els «preocupa el procés», i no les polítiques socials. L'expresident català va incidir en aquest punt en els vincles que, segons el seu parer, existeixen entre els objectius d'una Catalunya independent i d'un avanç social: «La millor política social que es pot fer és precisament la independència; som independentistes sobretot perquè volem construir un país millor», va afirmar. Puigdemont va assenyalar que els catalans es poden permetre «un Estat del benestar molt millor del que tenim», ja que l'Estat espanyol, va dir, «va a la contra», és «incomplidor, no paga el que deu i s'emporta el que no és seu».

Un Estat que «s'autodefineix com a social, democràtic i de dret, però de social té poc, de qualitat democràtica millor que no en parlem, i més aviat torça el dret», va remarcar.