La Prefectura dels Pirineus Orientals ha tornat a elevar la xifra de morts de l'accident entre un tren i un autobús escolar Millars, a la Catalunya Nord. Les autoritats franceses asseguren que ja són cinc les víctimes mortals del sinistre i no quatre com havien informat en un anterior comunicat. En total, hi hauria 24 persones implicades, dinou de les quals van resultar ferides en diferents graus de gravetat.

Les unitats d'atenció mèdica i psicològica a les famílies es mantenen i s'estan fent tasques d'acompanyament als diferents centres hospitalaris. El brutal accident es va produir aquest dijous pels volts de les quatre de la tarda en un pas a nivell del municipi quan, per causes que s'estan investigant, un tren de la línia entre Perpinyà i Vilafranca de Conflent va envestir per darrere un autobús escolar, que transportava estudiants d'entre 13 i 17 anys.

El primer ministre de França, Edouard Phillippe, i la ministra de Transports, Elisabeth Borne, es van desplaçar fins al punt de l'accident. El president francès, Emmanuel Macron, també va expressar la seva commoció pels fets a través de les xarxes socials. "Tots els meus pensaments són per a les víctimes d'aquest terrible accident d'un autobús escolar i per les seves famílies", va escriure al Twitter.

El ministre d'Interior francès, Gérard Collomb, i la companyia ferroviària francesa SNCF també van fer arribar el condol a les famílies de les víctimes.

Un altre accident similar fa nou anys

L'últim accident entre un autobús escolar i un tren a França va tenir lloc el 2 de juny del 2008, també en un pas a nivell. El xoc entre el comboi i el bus va tenir lloc a Allinges (a l'Alta Savoia). Set adolescents van morir i hi va haver 25 ferits (dels quals, tres greus).