El Consell de Ministres ha aprovat liquidar el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, el Diplocat, en aplicació de l'article 155. Aquest organisme, creat el 2012 amb l'objectiu d'impulsar la projecció internacional de Catalunya, ja estava suspès des del passat 27 d'octubre, quan el govern espanyol va aprovar les mesures del 155, que també afectaven Diplocat i que obligaven a tancar totes les oficines de la Generalitat a l'estranger (excepte Brussel·les) i cessar tots els delegats del Govern a l'estranger i Madrid.

El passat 31 d'octubre, la Moncloa també comunicava al secretari general de l'organisme, Albert Royo, la seva destitució. Aquest divendres, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha explicat que el Consell de Ministres ha fet el darrer pas i ha acordat liquidar el Diplocat.

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha explicat que s'ha creat un òrgan liquidador que tindrà quatre mesos per fer efectiva la supressió del Diplocat, ja que els tràmits administratius afecten no només la Generalitat sinó també els organismes externs que formaven part del Diplocat.