El candidat del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que «si hi ha una persona responsable» de l'aplicació de l'article 155 «és Carles Puigdemont», per això, «més que derivar la seva responsabilitat a d'altres, hauria de fer examen de consciència».

Puigdemont havia acusat Iceta d'haver-la fet «tan grossa» amb el 155 que serà «la vergonya» la que li demanarà la dimissió, i va augurar que la «república» catalana acabarà «jubilant» el socialista. Iceta va participar ahir en un acte sobre medi ambient a Sant Joan Despí, des d'on va advocar per una Catalunya «capdavantera» en la lluita contra el canvi climàtic, a partir d'una política ambiental «integral i transversal» que no només cerqui la sostenibilitat, sinó també que generi oportunitats d'ocupació. «M'encantaria que Catalunya fos una comunitat autònoma capdavantera en gestió integral de la lluita contra el canvi climàtic», va afirmar el líder del PSC, que va considerar que els governs «han de liderar canvis de mentalitat», cosa que ell promourà si és president.

En paral·lel, Iceta es va refermar en apostar per demanar indults per als dirigents sobiranistes si són condemnats, en nom de la «reconciliació», tot i les crítiques rebudes des del bloc independentista i des del constitucionalista.