El candidat d'ERC Oriol Junqueras està disposat a pagar el preu d'estar a la presó si suposa la llibertat de Catalunya. «Si el preu de la llibertat és la presó, l'hem d'assumir, per molt dolorós que sigui», va dir en una entrevista a l'ACN que va respondre per escrit des del centre penitenciari d'Estremera.

Junqueras va replicar a JxCat que ningú podrà assenyalar ERC com a «còmplice» del 155 quan ell és a la presó i «desenes de militants estan processats sota l'acusació d'organitzar el referèndum». Des de JxCat es va defensar que plantejar candidats a la Presidència alternatius a Puigdemont és avalar la intervenció de l'autonomia. «No paga la pena, ni toca, obrir polèmiques», va afegir. D'altra banda, Junqueras va descartar rotundament un pacte amb el PSC: «Dime con quien bailas y te diré quién eres», va resumir.

Per la seva part, Marta Rovira va afirmar ahir que el seu partit i Junts per Catalunya trobaran «la manera d'entendre's» després dels comicis per «revalidar el mandat de construir una república», encara que ara la prioritat és guanyar i derrotar el bloc del 155.

Rovira va indicar que no és el moment de decidir si ERC donaria suport o no a l'expresident Carles Puigdemont en una nova sessió d'investidura o si la llista del president ha de donar suport al candidat d'Esquerra si aquesta guanya les eleccions.

«Ara tots hem de posar la pressió el dia 21, votar perquè torni a guanyar un mandat democràtic favorable a la sobirania de Catalunya -va dir-, i després ja veurem quines majories parlamentàries sorgeixen».

«En tot cas -va afegir-, jo no tinc cap dubte que trobarem la fórmula d'entendre'ns els partits que no som adversaris en aquesta campanya, i guanyem uns o altres, l'important és tenir el mandat democràtic».