La Guàrdia Civil va detenir ahir a la matinada el presumpte assassí de dos agents del mateix cos i d'un ramader el dia anterior en una masia entre els municipis d'Albalate de l'Arquebisbe i An-dorra, a la província de Terol. Ha estat identificat com Norbert Feher, serbi buscat per la Interpol per ordre de les autoritats italianes per «diversos homicidis», entre altres delictes.

El detingut va néixer a Subotica, Sèrbia, el 1981, i el seu àlies és Igor el rus. Se'l busca per diversos crims, entre ells els assassinats de tres persones a Itàlia, inclosos dos guàrdies italians, per agressió sexual i per robatori amb violència i intimidació.

La Guàrdia Civil estava darrere de la seva pista des del dia 5 pels trets que van ferir greument dues persones a Albalate de l'Arquebisbe. Però dijous a la tarda va matar a trets els guàrdies civils Víctor Romero i Víctor Jesús Caballero i el sindicalista agrari José Luis Iranzo que els acompanyava per ajudar-los amb el seu coneixement del terreny.

De fet, Iranzo i els guàrdies ja s'havien separat quan el sindicalista els va cridar per avisar que havia sentit trets, de manera que van tornar a reunir-se i es van dirigir a la masia en la qual l'assassí els va sorprendre, segons va indicar el delegat del Govern a Aragó, Gustavo Alcalde.

Ahir a la matinada, poc abans de les 3, va ser detingut al quilòmetre 95 de la carretera A-226 entre els municipis de Cantavella i Mirambell, una zona de Terol que limita amb Castelló. El va trobar un operatiu de la Comandància de Castelló, que es va incorporar a la recerca del sospitós. En concret, el va localitzar estirat a la car-retera a pocs metres de la furgoneta pick up amb què havia fugit i havia tingut un accident.

Va ser detingut immediatament sense poder oposar resistència, i a l'interior del vehicle hi van trobar tres armes: les dues pistoles Beretta reglamentàries dels agents assassinats i una tercera que s'està analitzant.

La Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG) ha expressat la seva «consternació i profund dolor» per l'assassinat de José Luis Iranzo, fins ara responsable dels sectors ramaders a l'Aragó i president de la Cooperativa Agrícola d'Andorra (Terol). L'organització agrària ha informat que Iranzo, de 40 anys i amb un fill de 4, gestionava una explotació d'oví i conreava cereals, oliveres i fruits secs.