El Consell de Ministres va aprovar ahir al matí liquidar el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, el Diplocat, en aplicació de l'article 155 de la Constitució i que ha comportat la suspensió de l'autogovern de la Generalitat de Catalunya.

El Diplocat és un organisme publicoprivat creat l'any 2012 amb l'objectiu d'impulsar la projecció internacional de Catalu-nya, que ja estava suspès des del 27 d'octubre, quan el Govern espanyol va aprovar les diferents mesures de l'article 155, que també afectaven Diplocat. Entre les mesures que va aplicar l'executiu en aquell moment hi havia el tancament de totes les oficines de la Generalitat a l'estranger, amb l'excepció de la delegació davant de la Unió Europea (UE), a Brussel·les, i destituir tots els delegats del Govern a l'estranger i també el de Madrid.

El dia 31 d'octubre, la Moncloa també comunicava al secretari general de l'organisme, Albert Royo, la seva destitució i, a més a més, l'executiu de Rajoy també ha acomiadat els treballadors de les diferents delegacions de la Generalitat a l'estranger. Ahir, el portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, va explicar en roda de premsa que el Consell de Ministres va fer el darrer pas en el desmantellament de l'organisme i va acordar liquidar el Diplocat.

Per la seva banda, el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va explicar que s'ha creat un òrgan liquidador que tindrà un termini de quatre mesos per fer efectiva la supressió del Diplocat, ja que els tràmits administratius que s'han de realitzar afecten no només la Generalitat, sinó també els organismes externs que formaven part del Diplocat. Sobre el Diplocat, Millo va assegurar que tenia per objectiu «la internacionalització del conflicte».