La Policia Nacional acusa els Mossos d'Esquadra d'haver fet seguiments a diferents polítics unionistes, entre els quals hi hauria l'expresidenta del PP català Alícia Sánchez-Camacho, l'exministre Jorge Fernández Díaz en les seves visites a Catalunya i l'advocat José María Fuster Fabra i també membres de Societat Civil Catalana, segons publicava ahir el diari El Mundo.

Aquests seguiments estarien recollits en els documents que la policia estatal va confiscar als Mossos d'Esquadra el dia 26 d'octubre quan es dirigien a la incineradora de Sant Adrià de Besòs per cremar-los.

Sánchez-Camacho, segons la policia espanyola, tenia assignats quatre agents de «marcada tendència nacionalista» i, segons la policia, els Mossos tenien ordres d'informar dels seus moviments el llavors conseller d'Interior, Felip Puig.

En el cas de Fernández-Díaz, els seguiments es feien quan era a Catalunya.

En canvi, segons assenyalava ahir El Periódico, en els documents no apareix cap document relatiu a l'actual líder del PP a Catalunya i candidat del PPC al 21-D, Xavier García Albiol, o al delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo.