La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va assegurar que han estat «Mariano Rajoy i el PP» els que han fet que «ara com ara ERC, Junts per Catalunya i la resta dels independentistes no tinguin líders perquè estan escapçats», i va demanar el vot pel Partit Popular per «seguir liquidant l'independentisme» i «confirmar» les actuacions que s'han dut a terme d'ençà de l'aplicació del 155 i la destitució del Govern. Va fer aquestes manifestacions en un dinar electoral a Girona en el qual també van participar el candidat a les eleccions del 21-D, Xavier García Albiol, el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i al qual va assistir el secretari d'Estat d'Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro.

La vicepresidenta va irrompre de nou a la campanya del PP per reclamar el vot dels constitucionalistes a la seva opció, i ho va fer recordant que, a diferència d'altres formacions, han estat el PP i el Govern de Mariano Rajoy els que van aprovar el 155 i els que estan «desmuntant les estructures d'Estat» i «aixecant la persiana de la Generalitat cada dia». Allò important, va dir la vicepresidenta, no són els discursos, sinó «l'èpica» de «governar molt bé».

En aquest marc, i després d'un dinar amb militants del PP a Girona, Sáenz de Santamaría va ironitzar sobre el fet que des de divendres «el Diplocat ja no es diu Diplocat, sinó 'Diplocat en liquidació'».