L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va cridar ahir a evitar que el 21-D serveixi per «blanquejar el cop d'Estat» a través del 155, i la seva candidatura, JxCat, ha anunciat que portarà la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría a la Fiscalia per les paraules de dissabte.

Puigdemont va intervenir ahir, a través de videoconferència des de Bèlgica, en una «botifarrada solidària» celebrada en un pavelló esportiu de Sant Celoni, amb motiu del programa benèfic de La Marató de TV3, dedicat aquest any a les malalties infeccioses.

Un acte electoral que va servir també per anunciar que avui la candidatura de Junts per Catalu-nya presentarà una denúncia davant la Fiscalia per presumpta «prevaricació» derivada de les declaracions de Sáenz de Santamaría, que dissabte va demanar el vot per al PP perquè és el partit que ha «escapçat» ERC i Junts per Catalunya, i l'únic que pot «seguir liquidant l'independentisme».

En aquest context, Puigdemont va emfasitzar que a les eleccions «qualsevol cosa que s'aparti del Govern i del Parlament legítim és legalitzar el 155», i va demanar que els comicis serveixin per restituir el govern cessat.