L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va obrir ahir una crisi a l'Ajuntament de Madrid en destituir el seu delegat d'Economia i Hisenda, Carlos Sánchez Mato, després d'haver rebutjat el pla econòmic financer, aprovat ahir pel ple municipal. El pla (PEF) va tenir el suport del PP en el ple, del qual es van absentar sis dels regidors de Carmena, i va tenir el rebuig de PSOE i Cs.

Carmena va justificar la destitució de Sánchez Mato, coneguda una hora abans del ple extraordinari sobre el Pla Econòmic Financer, assegurant que no podia «permetre que el regidor d'Hisenda no doni suport a la proposta que ell mateix havia dirigit al ple».

Carmena va adoptar aquesta decisió després que el ja exdelegat, que milita a IU, li anunciés que s'absentaria en la votació del pla, cosa que ahir va fer amb cinc regidors més, dos d'Esquerra Unida -Mauricio Valentí i Yolanda Rodríguez- i tres de Guanyem -Rommy Arce, Pablo Carmona i Montserrat Galcerán.

Però el malestar per la destitució de Sánchez Mato i el seu relleu per part de Jorge García Castaño s'estén a tres regidors de Carmena, Celia Mayer, Javier Barbero i Guillermo Zapata, que ahir van expressar dubtes sobre la seva continuïtat.