L'home que aquest dimarts va ser detingut acusat de punxar les rodes d'uns 45 camions en diversos trams de l'autopista AP-7 és un agent dels Mossos d'Esquadra que estava fora de servei des del mes de setembre passat. El jutge va decidir ahir allargar fins avui la detenció de l'acusat.

Segons van informar fonts de la policia catalana, l'agent, de 51 anys i veí de Montmeló, va ser detingut dimarts i ahir va passar a disposició judicial als jutjats de Granollers, acusat de delictes contra la seguretat del trànsit i danys.

El detingut és un agent dels Mossos d'Esquadra adscrit a l'àrea de seguretat en dependències penitenciàries, tot i que estava de baixa mèdica des del mes de setembre passat, segons van indicar a Efe fonts pròximes a la investigació.

L'home va ser descobert perquè el 5 de desembre passat, en el segon dels seus sabotatges, els agents van trobar indicis que situaven el seu vehicle als voltants on suposadament va posar de matinada una planxa amb cargols per punxar les rodes dels camions que passaven a aquella hora per l'autopista.

Arran d'aquesta investigació, l'àrea d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra ha obert un expedient a l'agent i, com a mesura cautelar, ha acordat suspendre'l de funcions, tot i que ja estava fora de servei des del mes de setembre passat.

El detingut, que dimarts es va negar a declarar en dependències policials, va passar ahir a disposició judicial.

La policia catalana acusa l'agent d'haver punxat intencionadament les rodes d'uns 45 camions en diversos punts de l'AP-7 al nord de l'àrea metropolitana de Barcelona els dies 1 i 5 de desembre.

La Unitat Operativa de Mobilitat dels Mossos d'Esquadra va obrir una investigació davant les sospites que les punxades de rodes de camions a l'AP-7, uns trenta el 5 de desembre i una quinzena el dia 1, van ser per una acció intencionada.

En principi, els Mossos d'Esquadra van desvincular els dos episodis, si bé finalment la investigació va conduir a un mateix sospitós.

Segons els Mossos, el detingut, que en tot moment va actuar de forma individual, va cometre el sabotatge de forma intencionada i premeditada.

Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta una investigació per intentar aclarir els motius que van portar l'agent a punxar les rodes de tants camions.

Ahir un jutge de Granollers va prorrogar fins avui la detenció del mosso d'esquadra detingut per punxar rodes de camions a l'autopista AP-7, en espera de practicar diverses diligències abans de prendre-li declaració.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Granollers ha ordenat practicar diverses diligències en relació amb els sabotatges, abans que l'agent, que estava de baixa des de setembre passat, comparegui davant seu per interrogar-lo.