El Congrés dels EUA va aprovar ahir definitivament la reforma fiscal impulsada pel president, Donald Trump, després que un error procedimental obligués aquest dimarts a fer una modificació d'última hora abans de ser aprovada pel Senat.

Després dels canvis requerits i el vot posterior a favor de la cambra alta (51-48), la Cambra de Representants va tornar a votar ahircom un mer tràmit amb 224 vots a favor (tots republicans) i 201 en contra (els demòcrates més de 12 vots conservadors). Així, els republicans han culminat retallada fiscal més important en dècades.

A primera hora de la tarda de dimarts, la cambra baixa va aprovar el text que havien acordat en procés de conciliació dels republicans de les dues cambres, però dit projecte entrava en conflicte amb algunes normes procedimentals del Senat, de manera que va haver de ser corregit abans de portar-se a la cambra alta.

Després, Trump es va congratular per l'aprovació al Congrés de la seva tan anhelada reforma fiscal i va assegurar que aquesta serà com «tirar combustible de coets als motors de l'economia» nord-americana.

«Vaig prometre als nord-americans una retallada d'impostos gran i bonica per Nadal. Amb l'aprovació final d'aquesta legislació, això és exactament el que estan obtenint», va dir el mandatari en un breu comunicat després del vot final al Capitoli.

«M'agradaria agrair als membres del Congrés que van recolzar aquest històric projecte de llei, que representa una victòria extraordinària per a les famílies, els treballadors i les empreses nord-americanes», va afegir el president, en referència a la primera reforma tributària als EUA des del 1986. Trump va apuntar que la desocupació continua caient al país, que «el mercat de valors es troba en un nivell rècord» i va prometre que els salaris «aviat pujaran».

«En reduir els impostos i reformar el sistema amb errors, ara estem abocant combustible de coets en el motor de la nostra economia. Els Estats Units ha tornat a guanyar i estem creixent com mai abans», es va congratular el magnat sobre la seva primera gran victòria legislativa des que va arribar a la Casa Blanca.