Dues persones van resultar ferides greus, onze de caràcter moderat i 26 de lleus, la majoria per crisi d'ansietat, en el xoc d'un tren de Rodalies amb el topall d'una via a l'estació d'Alcalá de Henares, ocor-regut ahir a la tarda.

Segons van indicar a Efe fonts d'Emergències de la Comunitat de Madrid 112, tot i que al principi es va informar de 45 ferits, els serveis van atendre 39 persones.

Els dos ferits greus són un home de 45 anys amb possible pneumotòrax que va ser traslladat a l'hospital de la Princesa de Madrid, i un home de 80 anys amb fractura de maluc que va quedar ingressat a l'hospital Príncep d'Astúries, a Alcalá de Henares, segons les mateixes fonts.

Les onze persones que presentaven lesions moderades van ser conduïdes a centres mèdics del Corredor de l'Henares.

L'accident va passar cap a les 15.37 quan el tren, de dos pisos i de la línia C-7, feia el recorregut Atocha-Alcalá de Henares i estava parant a Alcalá, el seu final de trajecte, a molt baixa velocitat. Llavors va topar contra la talpera de la via, segons van explicar a Efe fonts de Renfe Rodalies.

Les mateixes fonts van precisar que el servei habitual de Rodalies a les línies C-7 i C-2 (que comuniquen Atocha amb Alcalá i Guadalajara) no es va veure interromput, tot i que els trens van circular amb una demora mitjana de 8 minuts després de l'accident.

Al lloc del succés hi van acudir quatre dotacions de bombers de la Comunitat de Madrid i ambulàncies del Servei d'Urgència Mèdica de Madrid (Summa), de Creu Roja i de Protecció Civil.

L'alcalde d'Alcalá de Henares, Javier Rodríguez (PSOE), va anar a l'estació de ferrocarril per tal d'interessar-se per l'estat dels ferits en l'accident i va oferir la col·laboració del consistori si fos necessària.