L'evacuació de 29 pacients greus de Guta Oriental, el principal bastió opositor dels afores de Damasc, assetjat per les forces governamentals sirianes, va començar ahir amb la sortida d'una primera tanda, a canvi de l'alliberament de presoners en mans dels rebels.

La portaveu de la Mitja Lluna Roja Síria (SARC, en les seves sigles en anglès), Mona Kurdy, va dir que la seva organització, en cooperació amb el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), va iniciar el trasllat de pacients des d'aquesta regió a hospitals de la capital siriana.

En declaracions per telèfon a l'agència Efe, Kurdy va destacar que aquest procés ha estat possible gràcies a «llargues negociacions» dutes a terme pel president de SARC, Jaled Hboubati, i el de la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, Francesco Rocca, que va visitar recentment el territori sirià.

La Societat Mèdica Síria Americana va precisar en un comunicat publicat a la seva pàgina de Facebook que 4 pacients van abandonar Guta Oriental dimarts a la nit i que la resta ho farà en els pròxims dies.