La titular del jutjat número 2 de Reus va deixar en llibertat dos regidors de la CUP en aquesta localitat detinguts dimecres i que van comparèixer en seu judicial ahir al matí, encara que es van negar a declarar, va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Marta Llorens i Oriol Ciurana van ser posats a disposició de la titular del Jutjat d'Instrucció 2 de Reus a les 9 hores, investigats per un suposat delicte d'odi, després de negar-se a comparèixer davant l'autoritat judicial dues vegades. En la compareixença, tots dos van optar per acollir-se al seu dret a no declarar a preguntes de cap de les parts, i van ser informats de la seva situació en el procediment, investigats per un delicte d'odi, i dels fets concrets en els quals se'ls considera implicats.

Després d'això, la jutge els va deixar en llibertat atès que la detenció tenia com a únic objectiu la seva compareixença en seu judicial. Més de 200 persones es van concentrar davant dels jutjats de Reus en suport als dos regidors, entre els quals l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (PDeCAT), i altres regidors del govern.