L'empresa automobilística Seat està treballant en un projecte per fabricar un cotxe elèctric a la Xina. Segons han indicat fonts de la companyia a l'ACN, la firma amb seu a Martorell (Baix Llobregat), està "activament involucrada" en una joint venture entre Volkswagen Group China (VGC) i JAC Motors. Amb tot, no han concretat si l'objectiu d'aquest acord és crear el primer vehicle elèctric de la companyia. Segons el rotatiu, el nou model apareixerà a partir del 2019 i tindrà la tecnologia i el disseny de Seat, però es comercialitzarà només a la Xina amb la marca del fabricant asiàtic. Així mateix ha revelat que el cotxe es produiria en una fàbrica nova, a la ciutat de Hefei, al sud de Pequín.

Tot i que l'acord encara no està tancat i la previsió és que en els propers mesos els dos grups acabin de decidir quin grau de participació té cada companyia en aquesta joint venture, algunes fonts properes a la negociació han confirmat al diari 'Ara' que el model fruit d'aquesta aliança podria ser un tot terreny urbà -un SUV- elèctric desenvolupat a partir d'un model ja existent de JAC. El projecte comptaria amb un capital inicial de 300 MEUR.

El pacte podria implicar que més d'un centenar de treballadors de Martorell, d'on surten les línies mestres del nou vehicle, haguessin de desplaçar-se temporalment a la Xina per participar en les diferents fases del procés de producció del nou vehicle.

L'any 2012 Seat va començar a comercialitzar a la Xina alguns vehicles, però no va aconseguir les xifres esperades. El 2014 es va retirar d'aquest país.