La cap de campanya i diputada electa de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, va insistir ahir que la proposta del seu partit passa perquè Carles Puigdemont, actualment a Bèlgica, sigui investit nou president de la Generalitat, i creu que Oriol Junqueras hauria de ser el vicepresident.

«Pensar en qualsevol altra opció és entrar en el marc mental del 155, en el qual Rajoy pot canviar el president», segons va assenyalar Artadi en una entrevista a RAC1.

Segons el parer de la diputada de JxCat, «ja tenim president de la Generalitat. El resultat de les eleccions és molt clar. Em semblaria deshonest canviar el nostre discurs una setmana després de les eleccions».

D'altra banda, va remarcar que el reglament del Parlament «dóna marge per investir el president de diverses maneres», i va afegir que la voluntat de Junts per Catalunya és que el pròxim president català «governi des de Palau».

Elsa Artadi va pronunciar-se, també, sobre el procés judicial i va considerar que el dia 4 de gener, quan el Tribunal Suprem analitzarà la situació d'Oriol Junqueras, i el dia 11, quan el jutge del Suprem Pablo Llarena prendrà declaració a dos presos sobiranistes més, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, són «molt importants», ja que se sabrà si tots ells queden en llibertat.

També va pronunciar-se sobre el discurs de Cap d'Any que va difondre Carles Puigdemont i va avançar que l'ha escrit ell. «És un missatge de president legítim», va assegurar.