El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, va afirmar ahir que Washington mai no podrà iniciar una guerra contra el seu país, ara que ha desenvolupat la capacitat d'amenaçar tot el territori continental nord-americà amb les seves armes nuclears.

«Tot els Estats Units està a l'abast de les nostres armes nuclears i hi ha un botó nuclear sempre en el meu escriptori. Aquesta és la realitat, no una amenaça», va assenyalar el líder nord-coreà durant el seu discurs televisat el dia d'any nou.

En aquest sentit, va afirmar que utilitzarà armes nuclears només quan la seva seguretat estigui amenaçada. D'altra banda, el líder nord-coreà va afirmar que les dues Corees «han de millorar els llaços» i va afirmar que «el camí per al diàleg està obert». De fet, va dir que està considerant enviar una delegació als Jocs Olímpics d'Hivern que tindran lloc el febrer d'aquest any a la regió sud-coreana de Pyeongchang.

La presidència sud-coreana va donar la benvinguda ahir a la proposta formulada pel líder nord-coreà de participar en els Jocs Olímpics de Pyeongchang. «Donem la benvinguda al fet que Kim expressés la voluntat d'enviar una delegació i proposés diàlegs entenent la necessitat de millorar les relacions intercoreanes», va indicar el portaveu del Cheong Wa Dae, Park Soo Hyun.

El líder nord-coreà va sostenir en el seu missatge que els jocs d'hivern seran una bona ocasió per al seu país i va expressar l'«esperança sincera» que la cita esportiva sigui un èxit.

Per la seva banda, el portaveu de la presidència sud-coreana va destacar que «la celebració reeixida de les Olimpíades de Pyeongchang contribuirà a la pau i l'harmonia, no només de la península coreana, sinó també del sud-est asiàtic i el món».

Així mateix, va recordar que la presidència sempre ha expressat la voluntat de dialogar amb Corea del Nord, independentment de la data, el lloc o el format, sobre la recuperació de la relació intercoreana i de la pau de la península. En aquest sentit, va sostenir que mentre es resol pacíficament la qüestió nuclear en cooperació estreta amb la comunitat internacional, Seül espera que els dos països puguin trobar de forma directa i responsable una solució a la relació entre tots dos.