L'augment de les temperatures globals està causant que la capa de neu estacional es fongui a principi de la primavera, però això permet que els boscos boreals sense neu absorbeixin més diòxid de carboni de l'atmosfera. Els científics creuen que l'escalfament global és causat principalment per les emissions de diòxid de carboni d'activitats humanes com la crema de carbó, la indústria del petroli i el gas, el transport i la calefacció domèstica.

A mesura que augmenten les temperatures globals, s'aprecien canvis en el clima de la Terra, com el desglaç accelerat de les glaceres, l'augment del nivell del mar i un augment en la freqüència de les condicions climàtiques extremes. Encara que se sap que els boscos boreals són un important embornal de carboni a la terra, la quantitat de carboni que poden absorbir aquests boscos està influïda per la quantitat de capa de neu.

Per ajudar a quantificar els canvis en l'absorció de carboni, el projecte GlobSnow va produir diàriament mapes de cobertures de neu a tot l'hemisferi nord des del 1979 fins al 2015. Un equip de científics ha descobert que l'inici del creixement de les plantes a la primavera s'ha avançat una mitjana de vuit dies en els últims 36 anys.