El retorn del president de la Generalitat destituït per l'aplicació de l'article 155, Carles Puigdemont, per tal d'esdevenir de nou president de Catalunya estaria condicionat a un pacte polític amb l'estat espanyol, segons va dir ahir el diputat del PDECat i batlle de Tortosa Ferran Bel a Cuatro.

El diputat va dir que la investidura de Puigdemont havia de donar-se «amb garanties jurídiques i democràtiques» i que, per tant, aquest tornaria en cas d'aconseguir un pacte amb l'estat per evitar la seva detenció. Bel va remarcar que «cal buscar totes les possibilitats», i fins i tot va referir-se a la via telemàtica per investir el president cessat. El batlle de Tortosa va afirmar que la seva prioritat és que el 17 de gener «Puigdemont pugui prendre l'acta in situ», i va recordar que «l'independentisme ha tornat a guanyar a Catalunya, (...) i sabrem estar a l'altura de les circumstàncies».

Finalment, Bel va instar el Govern central a fer «una reflexió democràtica» sobre com vol ser percebut a Europa i a la resta del món.