El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat tenir un «botó nuclear» sota la taula que «funciona» i és «més gran» i «potent» que el del líder nord-coreà, Kim Jong-un, que va insistir durant el seu tradicional discurs d'any nou que Washington mai podrà iniciar una guerra contra Corea del Nord.

«Kim Jong-in ha dit que té sempre un botó nuclear al seu escriptori. Podria algú del seu famolenc i minvat règim dir-li que també tinc un botó, però que el meu és més gran, potent i que funciona?», va asseverar el magnat nord-americà a través del seu compte de Twitter.

Contacte reprès

D'altra banda, Kim ha posat l'accent en què Pyongyang posseeix ara la capacitat per assolir tot el territori continental nord-americà amb les seves armes nuclears, motiu pel qual Washington voldria evitar un conflicte armat costi el que costi.

Corea del Nord ha realitzat diversos assajos balístics -el sisè va tenir lloc el setembrepassat-, la qual cosa suposa un desafiament als advertiments i les sancions imposades per les Nacions Unides.

Representants de Corea del Nord i de Corea del Sud han restablit el canal de comunicació entre els dos països en la localitat fronterera de Panmunjom, després que el líder nord-coreà, Kim Jong-un, hagi donat llum verda a restaurar el contacte suspès fa gairebé dos anys.