Un total de 26 acusats, entre ells diversos exdirigents del PNB alabès, s'asseuran a partir de demà al banc dels acusats per l'anomenat cas de Miguel de presumpta trama de corrupció. El fiscal demana per a ells penes que oscil·len entre els set i els 54 anys de presó, i el judici, que se celebrarà a l'Audiència Provincial d'Àlaba i en què testificaran 150 persones, es prolongarà durant diversos mesos.

Les primeres sessions del judici se centraran en l'anàlisi de les qüestions prèvies sobre el procediment a seguir en el procés, de manera que l'anomenada fase de prova, en la qual es començarà a interrogar processats i testimonis, no començarà fins a mitjan de febrer .

En aquesta causa judicial, que es va iniciar el 2009 arran de la denúncia d'una empresària, s'investiga una presumpta trama de cor-rupció i cobrament de comissions il·legals vinculada a destacats exdirigents del PNB alabès.

Alfredo de Miguel, exnúmero dos del PNB d'Àlaba i al qual la Fiscalia considera el «dirigent» d'una associació il·lícita dedicada al cobrament de comissions il·legals i altres activitats delictives, s'enfronta a una possible condemna de més de 54 anys de presó.

L'escrit d'acusació del ministeri públic implica en aquesta causa 26 persones, a les quals atribueix diversos graus de responsabilitat en aquest presumpte entramat, que s'hauria desenvolupat entre el 2005 i el 2009. Entre els acusats figuren, a més del propi de Miguel, altres destacats exdirigents del PNB, com Aitor Telleria i Koldo Ochandiano.