Les autoritats han confirmat que no hi va haver perill per míssil balístic després d'haver fet saltar totes les alarmes per un avís de projectil a l'arxipèlag nord-americà de Hawaii fruit d'un missatge oficial rebut als telèfons mòbils i l'origen del qual va ser un error humà. Els hawaians van rebre un avís als seus mòbils poc després de les vuit del matí: «Amenaça de míssil balístic dirigit a Hawaii. Busqui refugi immediatament. Això no és un simulacre». La captura de pantalla de seguida va ser publicada a les xarxes socials i es va estendre el pànic. Vint minuts més tard, l'Agència de Gestió d'Emergències de Hawaii va publicar un missatge concís a Twitter: «Cap amenaça de míssil sobre Hawaii».

Més tard, la Marina també va desmentir la informació: «No hem detectat cap amenaça de míssil balístic a Hawaii», va dir un portaveu militar, el comandant Dave Benham, que va atribuir el missatge original a un «error» que va ser corregit. «No hi ha cap amenaça de míssil o perill per a l'Estat de Hawaii», establia una segona comunicació, tot afegint que s'havia tractat d'una «falsa alarma».

Es desconeix l'origen de l'alerta original o a quantes persones va arribar, tot i que el senador Brian Schatz ho va atribuir a un «error humà». «No hi ha res més important per a Hawaii que professionalitzar i evitar problemes en aquest procés», va argumentar Schatz en un missatge publicat a Twitter.