La secció 10 de l'Audiència de Barcelona traslladarà avui a 2/4 de 10 del matí la sentència pel cas del saqueig del Palau de la Música per part de Fèlix Millet i Jordi Montull, i les presumptes comissions il·legals de CDC, als acusats, als seus advocats i a la resta de les parts, a qui ha citat en una sala de vistes del Palau de Justícia.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la notificació es farà en un acte amb les 38 parts: als processats, se'ls entregarà personalment un CD amb la sentència gravada i la decisió judicial en paper, i als advocats, un CD amb la sentència gravada.

La sentència, que segons algunes fonts consultades pot tenir unes 600 pàgines, ha estat redactada pel ponent Julio Hernández, després que el cas fos jutjat pel tribunal de la secció 10, presidit per la magistrada Montserrat Mengis, amb José Antonio Lagares i el mateix Hernández.

El document abordarà si Fèlix Millet i Jordi Montull, juntament amb la seva filla, l'exdirectora financera Gemma Montull, van saquejar l'entitat musical i xifrarà la malversació, que segons el fiscal ascendeix a 22 milions d'euros. A més, es pronunciarà sobre el presumpte cobrament de comissions il·legals per part de CDC a canvi d'obra pública i si el partit és responsable civil a títol lucratiu.

La sentència es farà pública set mesos després de concloure el judici en què Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull van reconèixer l'espoli de la institució musical i el cobrament de comissions per part de CDC a través d'un patrocini de Ferrovial al Palau, i després d'haver aconseguit un pacte amb la Fiscalia.

Fèlix Millet s'enfronta a una petició de pena de 14 anys i nou mesos de presó. Jordi Montull, a deu anys i deu mesos de presó, i Gemma Montull, a dos, després que els tres acusats aconseguissin un pacte amb el fiscal que incloïa la confessió i la rebaixa de pena.