El recentment nomenat president del Parlament, Roger Torrent, ha dedicat el seu primer discurs al capdavant del càrrec al seu compromís per “contribuir a cosir la societat catalana” i “tornar la política al centre de tot” després del “moment complex” que assegura que viu Catalunya.

A més, s’ha marcat com el primer dels seus objectius ajudar a “recuperar les institucions catalanes i tornar-les a mans dels ciutadans”, rebutjant així els efectes de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Torrent, que a diferència de la seva predecessora no ha fet ni un sol esment a la República catalana en tota aquesta primera intervenció com a president, ha reivindicat el llegat de Carme Forcadell defensant “la sobirania del Parlament” i que a la cambra “es pugui parlar de tot”.

El nou president també ha tingut un moment per reivindicar “els escons buits” dels diputats que estan en presó preventiva i els dels que estan a Brussel·les. Per concloure el seu discurs, Torrent ha escollit acabar amb un “visca la democràcia i visca Catalunya”.