Les dues Corees han arribat aquest dimecres a un acord per desfilar junts sota la bandera d'«una Corea unida» a la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics d'Hivern, que se celebraran entre el 9 i el 25 de febrer a la localitat sud-coreana de Pyeongchang, com a part de l'acostament entre Seül i Pyongyang.

Els països veïns es van tornar a reunir ahir a la localitat fronterera de Panmunjom per acordar els detalls de la participació de Pyongyang en aquest esdeveniment esportiu, donant continuïtat, així, a la trobada del 9 de gener, la primera entre els dos països des de fa dos anys.

Entre els acords assolits ahir, van decidir desfilar junts, competir amb un equip conjunt en l'hoquei femení i que Corea del Nord enviarà 230 animadors i 30 taekwondistes per a una exhibició esportiva en el marc d'aquests Jocs Olímpics.

A més a més, també organitzaran un esdeveniment cultural a la muntanya Kumgang, a la costa nord-coreana, i faran un entrenament conjunt d'esquí al resort de Masikryong, també a Corea del Nord, segons ha informat l'agència de notícies sud-coreana Yonhap.

La possibilitat de cooperació entre les dues Corees va sorgir arran del discurs que el líder nord-coreà, Kim Jong-un, va pronunciar per Cap d'Any, en què va oferir un acostament bilateral. El president sud-coreà, Moon Jae-in, ha confiat que els Jocs Olímpics donin una nova oportunitat al diàleg de pau.