Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts un jove de 18 anys acusat d'agredir un home a l'estació de Metro de Navas de Barcelona el 10 de gener passat. Com a conseqüència de l'agressió, el ferit va tenir una fractura de pelvis, un traumatisme cranioencefàlic i diverses ferides a la cella i al cap que van requerir diversos punts de sutura.

Els fets van ser enregistrats per una càmera de seguretat i es veu com el detingut, aleshores menor d'edat, i la víctima van baixar a les quatre de la matinada a l'estació de la línia 1 del suburbà barceloní i ja es barallaven entre ells abans de baixar del vagó.

En un moment determinat, l'agressor va propinar diversos cops al cap amb un cinturó a la víctima i va quedar inconscient a terra a l'andana.

Després, el detingut, juntament amb dos amics seus, el van fer caure escales avall des del vestíbul de l'estació tot propinant-li una empenta quan intentava fugir.

Un cop ja era a terra i inconscient, l'agressor va seguir agredint-lo amb fortes puntades de peu al cap i a la cara i va marxar del lloc dels fets.

Pocs minuts després, els serveis mèdics van assistir el jove agredit un cop havien estat alertats pel Centre de Seguretat i Protecció Civil de Metro.

L'home ferit es recupera favorablement de les lesions. Els Mossos van iniciar una investigació per identificar i detenir l'autor dels fets. De fet, les imatges enregistrades per les càmeres de videovigilància instal·lades a tota la xarxa de suburbà van ser determinants.

Els agents dels Mossos d'Esquadra treballen amb la hipòtesi que aquesta agressió va tenir lloc després que l'agressor i la víctima mantinguessin una discussió a l'interior d'un vagó del metro que van continuar a l'exterior del comboi i que va acabar amb l'agressió.

De fet, el jove agredit no va ser víctima de cap robatori. El detingut, acusat dels delictes d'homicidi dolós en grau de temptativa i de lesions, va passar a disposició de Fiscalia de Menors i el fiscal en va decretar l'ingrés en un centre per a joves.

La investigació dels Mossos d'Esquadra continua oberta per tal d'identificar els joves que acompanyaven l'agressor en el moment dels fets.