Un dia després que Marta Pascal visités Carles Puigdemont a Bèlgica, la número dos del PDeCAT va reunir-se ahir a Madrid amb l'exministre socialista Alfredo Pérez Rubalcaba, segons va poder saber eldiario.es. A la trobada, que es va fer sense el coneixement del PSOE, també va assistir el diputat del PDeCAT Jordi Xuclà.

En una conversa de més d'una hora i mitja es va abordar la complexa situació política catalana. L'exdirigent del PSOE -molt distanciat de la direcció actual i del secretari general, Pedro Sánchez- va suggerir a Pascal buscar ponts amb el Govern central per traslladar les mateixes informacions i dubtes que Pascal i Xuclà estaven compartint amb ell.

Segons el mateix diari citat anteriorment, el PDeCAT va restar importància a la trobada i va assegurar que va ser casual i producte d'«una pura coincidència». Per altra banda, fonts de l'entorn de Marta Pascal van exposar que Rubalcaba i la dirigent catalana no es coneixien prèviament i que, en trobar-se, van decidir compartir una cervesa.