La vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, va retreure ahir a Ciutadans que «es privi d'un aliat» constitucionalista en el Parlament de Catalunya per no voler cedir un diputat al Partit Popular perquè els populars puguin tenir grup parlamentari propi a la Cambra autonòmica.

Santamaría va dir que «no entén» la decisió del partit taronja de no prestar al PP un dels seus parlamentaris perquè, d'aquesta forma, «està donant la majoria» a JuntsxCat i a ERC en les comissions parlamentàries de la Cambra catalana. «Això no és una cursa per qui és el primer en el constitucionalisme», va remarcar, i després va assenyalar que es tracta més aviat d'aconseguir que el «constitucionalisme sigui el primer a Catalunya». «Com més soldats siguem en la defensa de la Constitució, més possibilitats tenim de guanyar», va remarcar Santamaria.

Paraules que l'expresident Carles Puigdemont va replicar, a través de Twitter, i va acusar la vicepresidenta del Govern espanyol de ser incapaç «d'utilitzar termes polítics» per parlar de Catalunya i el Parlament.