Emmanuel Macron va confirmar ahir que restablirà el servei militar obligatori al país, tal com ja havia anunciat durant la seva campanya electoral, moment en el qual va dir que duraria un mes. Sense donar detalls sobre aquest projecte, en un discurs davant militars a la base naval de Tulón, al sud-est del país, Macron va afirmar que el batejat com a «servei nacional universal» tindrà un pressupost propi i que la seva posada en marxa correspondrà a diversos ministeris.

En un altre ordre de coses, el gran defensor que el Regne Unit abandoni la Unió Europea, Boris Johnson, va suggerir a França construir un pont gegant a través del canal de la Mànega després del Brexit, segons va publicar ahir el diari The Daily Telegraph. París va descartar amablement la proposta de Johnson afirmant que, tot i que valia la pena considerar fins i tot les idees més absurdes, hi ha molts projectes europeus importants que s'han d'acabar primer.

Johnson, ministre d'Afers Estrangers britànic i que va encapçalar la campanya per abandonar la Unió Europea (UE) en el referèndum del juny del 2016, va dir al president francès que li sembla ridícul que els dos països estiguin vinculats per una sola línia ferroviària, que els uneix a través d'un túnel al canal de la Mànega. En aquest sentit, va suggerir construir un segon pas, al qual Macron, segons el diari, va respondre afirmativament. No obstant això, el ministre de Finances francès ha tractat la proposta amb indiferència. «Tenim importants projectes d'infraestructura europea que són complicats de finançar. És necessari acabar les coses que ja estan en marxa abans de pensar en noves», va explicar el ministre, però va reconèixer que totes les idees s'han de tenir en compte.