Com a mínim 43 persones van morir en l'assalt de milicians armats que va tenir lloc dissabte a l'hotel Intercontinental, el més important de Kabul, segons ha informat la televisió afganesa ToloNews, que cita fonts de les forces de seguretat. Els talibans van reivindicar l'autoria d'aquest atac, mentre que el ministeri de l'Interior va acusar la xarxa Haqqani, afí als integristes.

Durant l'atac, que va durar 17 hores, els sis assaltants van entrar per la cuina i van obrir foc indiscriminadament sobre els participants en una festa d'anunci de compromís nupcial. Entre els morts hi ha, a més, diversos assistents a un taller sobre informàtica amb representants de diferents províncies afganeses.

Les autoritats van informar que més de 126 persones van ser rescatades, de les quals 41 eren de nacionalitat estrangera. Durant tota la nit es van poder escoltar trets, excepte en un parèntesi entre les 2 i les 4 de la matinada, quan van irrompre nous efectius de les forces especials. A les 7 del matí hi va entrar un altre grup de les forces especials i cap a les 8 ja estaven sota control cinc dels sis pisos de l'hotel. A les 10 es van poder veure els militars a la coberta de l'edifici i bombers treballant en l'extinció de l'incendi que afectava l'immoble.

El president afganès, Ashraf Ghani, va condemnar l'atac i va demanar un consens internacional contra els països que donen suport als terroristes. A més, va ordenar la creació d'una comissió especial per investigar aquest atac. El número dos afganès, Abdulà Abdulà, va destacar la intervenció de les forces de seguretat afganeses per la seva «valentia i professionalitat» durant el rescat dels nombrosos civils que van quedar atrapats dins l'hotel.

L'ambaixada nord-americana va condemnar també l'«atroç» atac contra l'hotel Intercontinental. «Aquesta violència no té cabuda ni aquí ni a cap altra part del món», va advertir.