Els diputats de JxCat al Parlament Lluís Puig i Clara Ponsatí, que són a Bèlgica, renunciaran a les seves actes de diputats del Parlament. Ho va anunciar Puig, que serà substituït pel següent a la llista de JxCat per Girona, Ferran Roquer, en una publicació al seu compte de Twitter, en què es va mostrar convençut que JxCat i ERC ho sabran gestionar, així com va reivindicar la seva decisió: «Un acte de dignitat pel nostre país». «Sempre he dit que sabíem com sumar 68 en la sessió d'investidura de Puigdemont, demà presentaré la meva renúncia a diputat», va assegurar, i va explicar que també ho farà Ponsatí. Puig també va anunciar que Meritxell Serret renunciaria a l'acta, però ahir a última hora encara no ho havia fet.

Amb la renúncia a l'escó d'aquests dos diputats i el de Ser-ret, el bloc independentista s'asseguraria la majoria absoluta al ple d'investidura de demà, ja que arribaria als 68 diputats. Faltarien per comptar els escons del candidat de JxCat, Carles Puigdemont, i del diputat d'ERC Toni Comín, tots dos a Bèlgica. Aquestes renúncies se sumen a la que ja va fer aquesta setmana el conseller d'Interior destituït i actualment a la presó, Joaquim Forn, que va decidir renunciar a l'escó.

La decisió dels consellers treu pressió al president del Parlament, Roger Torrent. Els cinc diputats a Brussel·les havien demanat delegar el vot per a la sessió d'investidura, fet que implicava fer una interpretació del reglament de la cambra que no s'ajusta a la llei.