Un brot de sarna ha afectat 32 interns del centenar d'immigrants del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, segons han informat a Europa Press fonts de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que va rebre ahir la comunicació.

Els afectats procedeixen d'un grup de 41 immigrants originaris de Guinea, que van arribar en pastera i que van ser traslladats aquest dilluns des de la localitat andalusa de Motril (Granada), han explicat fonts policials, que han parlat de 30 afectats.

En fer la revisió mèdica protocol·lària, els serveis mèdics del CIE van detectar el brot inicialment en sis dels interns, i finalment el van diagnosticar a 32 persones del grup de 41, que van rebre la visita aquest dimarts d'una infermera i un metge de l'ASPB.

A tots ells se'ls ha aplicat el tractament tòpic que és preceptiu en el marc d'un protocol aplicat per salut pública, segons han remarcat les esmentades fonts, que han recordat que una vegada iniciada la teràpia l'afectació no és contagiosa.