El rei Felip VI va entregar el collaret de l'insigne orde del Toisó d'Or a l'hereva de la Corona, princesa d'Astúries i Girona, la infanta Elionor, i va destacar les «exigències» que implica la seva condició: «Et guiaràs permanentment per la Constitució, complint-la i observant-la; serviràs Espanya amb humilitat i conscient de la teva posició institucional, i faràs teves totes les preocupacions i les alegries, tots els anhels i els sentiments dels espanyols».

En un breu discurs durant la cerimònia d'imposició, el rei va explicar per què ha decidit celebrar així el dia «especial» del seu 50è aniversari: «Per posar en relleu, amb la màxima solemnitat i simbolisme», el «compromís personal i institucional amb Espanya» per part de la Corona.

Davant els representants dels poders de l'Estat, la presència dels quals va agrair especialment, el rei va destacar que aquest compromís «enfonsa les seves arrels en la història d'Espanya», però que l'«actualitza i dóna plena vigència democràtica a la Constitució del 1978, aprovada pel poble espanyol», i «es renova dia a dia, amb dedicació i esperit de servei, amb lleialtat i amb responsabilitat». El cap d'Estat va recordar a la seva filla, de 12 anys, que rebre el toisó, que representa un orde que es va crear per «premiar i representar els valors de l'excel·lència, el servei i la lleialtat», és «un pas simbòlic i molt significatiu» per a la seva preparació com a princesa hereva. Per tant, implica «unes responsabilitats especials», que haurà d'assumir inspirada per «valors i ideals profunds».

«Les teves accions, totes, han de guiar-se pel màxim sentit de la dignitat i l'exemplaritat, per l'honestedat i la integritat, per la capacitat de renúncia i de sacrifici, pel permanent esperit de superació, i per la teva entrega sense reserves al teu país i al teu poble», va assegurar, i va afegir que haurà de «respectar els altres, les seves idees i creences» i estimar la cultura, les arts i les ciències. Felip VI va tenir també paraules per al seu pare, «impulsor i promotor imprescindible de la Transició».